~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................ διάλογος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης«Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ..........................................Bertrand Rusell

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η Πειραιώς στέλνει χιλιάδες εξώδικα για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών και κτηνοτρόφων οφειλετών της πρώην Αγροτικής Τράπεζας




Ο άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του // Το Homo homini lupus 


Μας ρωτούν εναγωνίως συμπολίτες μας από αγροτικές περιοχές της επαρχίας πώς να αντιδράσουν τώρα που ξεκίνησε η Πειραιώς να στέλνει χιλιάδες εξώδικα για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών και κτηνοτρόφων οφειλετών της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.
Μία απάντηση που έδωσα προ ολίγου σχετικά με τα πρώτα στάδια οργάνωσης του Αγώνα είναι η εξής:
"1) Μαζευτείτε, φτιάξτε τοπική επιτροπή αγώνα κατά των πλειστηριασμών, διεκδικήστε και πάρτε αποφάσεις δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, Εργατικών Κέντρων, εμπορικών, αγροτικών και άλλων συλλόγων (από αθλητικούς μέχρι πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς) κατά των πλειστηριασμών.
2) Βρείτε τους συμβολαιογράφους της περιοχής που κάνουν πλειστηριασμούς (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) και πείτε τους ότι αν τολμήσουν να κάνουν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τότε αυτοί και οι οικογένειές τους θα είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα για την τοπική κοινωνία. Βάλτε τους να συντάξουν δηλώσεις κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να τις αναρτήσουν έξω από τα γραφεία τους.
3) Προβείτε σε συμβολικές δράσεις έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία των "μη συνεργάσιμων" συμβολαιογράφων καθώς και των τοπικών υποκαταστημάτων, των τραπεζών που επισπεύδουν πλειστηριασμούς. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην Πειραιώς που έχει πάρει το πακέτο της Αγροτικής."
Αυτά για αρχή και ως προετοιμασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου