~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................ διάλογος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης«Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ..........................................Bertrand Rusell

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων: Αναφαίρετο και θεμελιώδες, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ελευθερία έκφρασης και κάθε πολίτη να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τους δημόσιους χώρους στην πόλη του

Akis Katsoylas
ΑΘΗΝΑ


Δεν ειναι επίσημο!
Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ως συλλογικός επιστημονικός φορέας, θεωρεί αναφαίρετο και θεμελιώδες, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ελευθερία έκφρασης και κάθε πολίτη να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τους δημόσιους χώρους στην πόλη του.
Είμαστε απέναντι σε φασιστικές συμπεριφορές, απειλές, προπηλακισμούς πολιτών. Αντιδρούμε στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που δημιουργούν μικρές ομάδες με συγκεκριμένα συμφέροντα.
Για την προάσπιση της Δημοκρατίας και το δικαίωμα στην διαφορετική άποψη, δηλώνουμε την συμπαράσταση και συμμετοχή μας στην εκδήλωση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, την Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 19.00 στην Πλατεία Πατριάρχου.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν προασπίζοντας την ισοτιμία και τα δημοκρατικά ιδεώδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου