~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................ διάλογος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης«Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ..........................................Bertrand Rusell

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τις τελευταίες μέρες κυβέρνηση και σύλλογος συμβολαιογράφων έχουν εξαπολύσει μια απίστευτη προπαγάνδα κατά του κινήματος των πλειστηριασμών, με σκοπό να κάνουν τη δουλειά των αρπακτικών τραπεζών, ανενόχλητοι...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην προπαγάνδα...

Γράφει η Κατερίνα Τραγάλου // Aπό Καρδίτσα


Τις τελευταίες μέρες κυβέρνηση και σύλλογος συμβολαιογράφων έχουν εξαπολύσει μια απίστευτη προπαγάνδα κατά του κινήματος των πλειστηριασμών, με σκοπό να κάνουν τη δουλειά των αρπακτικών τραπεζών, ανενόχλητοι. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, υπόδικος για το "Παραδικαστικό 2", Γιώργος Ρούσκας, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, ανακοινώνει ΜΟΝΟ 2-3 πλειστηριασμούς μεγαλοοφειλετών που ματαιώθηκαν, σε μια προσπάθεια να συκο-φαντήσει το κίνημα ότι προστατεύει τα μεγάλα συμφέροντα. 
Τα ενεργά κινήματα κατά των πλειστηριασμών όμως, ξέρουν πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που επισπεύδονται αφορούν ΜΙΚΡΟΦΕΙΛΕΤΕΣ και ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΑ.

Καιρός να το μάθει κι ο υπόλοιπος κόσμος.

Η προπαγάνδα δε, της κυβέρνησης και των ΜΜΕ της, εκτός απ' το μαστίγιο διά μέσου του υπόδικου προέδρου των συμβολαιογράφων, περιλαμβάνει και καρότο.

Μιλάει για τάχα μου, δήθεν συμφωνία με τους γύπες τραπεζίτες να μην πλειστηριάζουν ακίνητα χαμηλής αξίας. Όμως η πραγματικότητα, τους διαψεύδει οικτρά, καθώς οι τράπεζες που αποτελούν τους κατ' εξοχή επισπεύδοντες, βγάζουν στο σφυρί ακίνητα ευτελούς αξίας, για ένα κομμάτι ψωμί και δεν διστάζουν να ξεσπιτώσουν, γέροντες, φτωχούς, ΑΜΕΑ, άνεργους, εξαθλιωμένους ανθρώπους για μικρές οφειλές. .
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα εμπορικής αξίας ακινήτων που εκπλειστηριάζονται αυτή την Τετάρτη 18/10 είναι τα εξής:

* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Καρδίτσας η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, επισπεύδει ένα οικόπεδο με μια ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΙΝΘΟΚΤΙΣΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, αξίας 20.000 €, για οφειλή 41.028 ευρώ. Στο οίκημα αυτό που βρίσκεται σε χωριό του Ν. Καρδίτσας, ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ του οφειλέτη. Συμβολαιογράφος που θα εκτελέσει... τον πλειστηριασμό η Ελένη Ψαρρά.
* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Χαλκίδος η συμβολαιογράφος Βασιλική Ιωάννου, εκπλειστηριάζει 2 καταστήματα συνολικής αξίας 35.000 που επισπεύδει η τράπεζα Πειραιώς.
* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Λάρισας, η τράπεζα Πειραιώς επισπεύδει, μισό αγρό με κατάστημα πρατηρίου Καυσίμων, συνολικής αξίας 45.000 € για οφειλή 23.434, με συμβολαιογράφο τον Δημήτριο Παπαστεργίου.
* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Θεσσαλονίκης η συμβολαιογράφος Γεωργία Χρουσαλά εκπλειστηριάζει διαμέρισμα αξίας 49.000 με επισπεύδοντα την Alpha Bank
Δείτε στον πίνακα που θα βρείτε στο link στο τέλος, δεκάδες άλλα πραγματικά παραδείγματα ΜΙΚΡΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ αλλά και ΜΙΚΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων (66% επί του συνόλου των πλειστηριασμών στη χώρα), τα οποία προσπαθούν ν' αρπάξουν τραπεζίτες και άλλα κοράκια, στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, ρίχνοντας έτσι και την τιμή των υπόλοιπων ακινήτων στην χώρα μας:

Όλα τα ειρηνοδικεία πανελλαδικά και οι πλειστηριασμοί που διεξάγονται στο καθένα την
Τετάρτη 18/10/2017http://www.dromosanoixtos.gr/2017/10/18102017.html

_______

Kαι σε pdf, (10 σελίδες) οι πίνακες εδώ:
http://www.dromosanoixtos.gr/2017/10/18102017.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου