~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................ διάλογος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης«Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ..........................................Bertrand Rusell

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Οργανωμένοι και αποφασισμένοι πολίτες έδιωξαν χθες τους συμβολαιογράφους από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας...



ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Οργανωμένοι και αποφασισμένοι πολίτες έδιωξαν χθες τους συμβολαιογράφους από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας... (φωτογραφία) //
 (Αντίθετα, στα Χανιά, πλειστηριασμοί έγιναν χθες, και ακίνητα καταχωρήθηκαν σε Τράπεζες. Είναι εντυπωσιακό ότι σε μια πόλη όπως τα Χανιά, οι πολίτες δεν έχουν καταφέρει -τόσο καιρό!- ακόμα να οργανωθούν αποτελεσματικά... Θυμόμαστε -προ ημερών- έγινε πλειστηριασμός (κατά παράβαση κάθε διαδικασίας) στο ..πεζοδρόμιο!.. -
Δ.Τζ.)
Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος από το "Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" μας ενημερώνει για τα χθεσινά γεγονότα στην Αθήνα:
"Το Κίνημά μας απέτρεψε όλους τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, τους οποίους τραπεζίτες και κοράκια-συμβολαιογράφοι είχαν προγραμματίσει κατά δεκάδες σήμερα.
Πετάξαμε έξω προκλητική συμβολαιογράφο, που αποπειράθηκε να εκπλειστηριάσει το σπίτι νεαρής συμπολίτισσάς μας.
Επιτρέψαμε κατόπιν συνεννόησης και αίτησης του σωματείου εργαζομένων να εκπλειστηριαστουν μετοχές και σήματα του Πήγασου ΑΕ του Μπόμπολα.
Σήμερα, τελευταία μέρα πλειστηριασμών τα κοράκια σε απαρτία έκαναν την τελευταία απόπειρα να λεηλατήσουν τη λαική περιουσία, αλλά πήραν την απάντησή τους από το Κίνημά μας.
Τον Σεπτέμβρη είτε στα Ειρηνοδικεία είτα στα συμβολαιογραφικά γραφεία σε περίπτωση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η απάντησή μας θα είναι σφοδρή και μαζική".
~~~~~~~
Προχώρησαν οι πλειστηριασμοί στα Χανιά 
παρά την παρουσία πολιτών που αντιδρούσαν
Και χθες, ενεργοί πολίτες στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Χανίων. Όμως, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς. Οι δύο πλειστηριασμοί προχώρησαν και καταχωρήθηκαν σε τράπεζες.
Αυτός ήταν ο τελευταίος πλειστηριασμός αφού θα υπάρξει ένα διάλειμμα για τον Αύγουστου που θα είναι κλειστά τα Ειρηνοκεία. Μετά, σύμφωνα με τις προαναγγελίες της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αν και μέλη των πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς εκφράζουν έντονες αμφιβολίες του κατά πόσο τελικά θα προχωρήσουν οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί.
Και για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για μια σειρά άλλα ζητήματα θα υπάρξουν ομιλίες στα πλαίσια ενημερωτικής εκδήλωσης από το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου στο Πολυκέντρο Νεολαίας Ηρακλείου.
Ομιλίες στο πλαίσιο της εκδήλωσης:
► Η δημιουργία προϋποθέσεων μιας αποτελεσματικής αντίδρασης απέναντι στην κοινωνική αδικία και στην περιβαλλοντική καταστροφή (Ελένη Καρατσαλίδου, δικηγόρος)
► ΣΑΟΡ, πέντε χρόνια μαχητικής δράσης (Ζαχαρίας Κλάδος, πρόεδρος του ΣΑΟΡ - Ρέθυμνο)
► Ιδιωτικοποιήσεις στον καιρό των μνημονίων, η εμπειρία με τη Fraport (Γιώργος Γυπαράκης, μέλος του ΔΗΠΑΚ Χανίων)
► Αεροδρόμιο Καστελλίου, δε συναινούμε στον προτεινόμενο καταστροφικό σχεδιασμό. (Μαρία Μαυράκη-Μπαλάνου, αρχαιολόγος, μέλος της ΕΦ.Α.Η.)
► Ανανεώσιμες Π(λ)ηγές Ενέργειας. Πού βρισκόμαστε. (Βάνα Σφακιανάκη, αρχιτέκτονας)
► Ηλεκτρονικές κατασχέσεις, η τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνικής αφαίμαξης. (Ηλίας Αλεξανδρής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Ε.Μ.)
_______
Πηγή "Αγώνας της Κρήτης"
~~~~~~~~~~~~

Χιλιάδες οι ειδοποιήσεις για κατασχέσεις σε επαγγελματοβιοτέχνες στο Ηράκλειο – Εκατοντάδες κάθε μέρα. Δείτε εδώ:
http://agonaskritis.gr/%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου