~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................ διάλογος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης«Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ..........................................Bertrand Rusell

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Αντίο στην Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ΕΡΤ

MEDIA

Την τελευταία της πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες και πλέον αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες της ΕΡΤ και της ελληνικής τηλεόρασης. Το τελευταίο διάστημα ήταν καθηλωμένη εξαιτίας μιας επέμβασης στο ισχίο.
Γεννημένη στην Αθήνα, εργάστηκε επί 30 χρόνια ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ. Είχε αποφοιτήσει από τη σχολή υποκριτικής «Κατσέλη», καθώς ήθελε να γίνει ηθοποιός.
Η συμμετοχή της, ωστόσο, σε ένα διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες της ΕΡΤ άλλαξε τα σχέδια της. Ήταν μια από τις πέντε παρουσιάστριες που επελέγησαν-μεταξύ οκτακοσίων- και έτσι ξεκίνησε η πολυετής της διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας κατόρθωσε να κατακτήσει τις καρδιές των τηλεθεατών.
«Έπρεπε να έχεις καλή εικόνα στο γυαλί και να τα λες ωραία» είχε πει περιγράφοντας τα τότε κριτήρια της επιλογής των παρουσιαστριών. Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες ’70 και ’80.
Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον σύζυγο της, ηθοποιό Σπύρο Φασιανό, γεγονός που την είχε συγκλονίσει, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της.
___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου